joi, 22 octombrie 2009

Daca promit, ma tin de cuvant

cineva din utrecht m-a rugat sa postez...

va place? :P


sâmbătă, 17 octombrie 2009

Ma cam ia valul

Si in loc sa imi vad de treaba, ma apuc de altele. De o saptamana vreau sa termin un articol sa il postez, pe parte de hobby, cred ca ar fi interesant, dar...

Ieri sa vezi ca am alergat colo, alaltaieri nu eram prin preajma sau am avut musafiri, azi m-au enervat stirile si comentariile :P

Asa ca pana atunci, uite un teaser mai jos ;)



Sa scap? Pe unde, pe unde...??

Maine, nu-nu, pardon, azi. Azi as vrea sa scap de toate stirile idioate. De guvern, parlament, alegeri, presedinte, primar. De becali si borcea si sandu si penescu si copos si mutu. De ziare, televiziuni, fituici, interviuri.

Nu pot. N-am cum. Nu stiu cum. Pai ce, io-s mai breaz ca politicienii? Ca patronii de echipa de fotbal? Ca sefii de trust media? De fapt stai asa, ca astia din urma stiu ce fac. Au un scop, n-au idei, da' se descurca. Aia cu politica nici nu mai tin minte de cand merg fara tinta, as zice din 1990 dar parca din 1948... sau 1940... d'aia nu tin minte ca nu eram nascut. Aia cu fotbalul, e grav, unde te uiti la noi in fotbal e grav. Unu' e cretin, unu' e nemernic, unu' e psihopat, unu' se mira si el unde a ajuns.

Nu mai e fun deja. Am facut misto-uri, haz de necaz, ne-am uitat in alta parte, am calatorit, am stat la suete cu prietenii pana abia mai tineam ochii deschisi, doar-doar evitam sa dam nas in nas cu apasatoarele si uratele probleme din tara. Treaba a mers si asa... greu, incalcit, da' merge, noroc ca e masa mare si compenseaza viteza...

Cica vin alegeri. Cica avem ca vedeta la tv pe una, blonda lu' iri. Cica avem propuneri fresh de tot pentru prim ministru. Si din ziar ne zambeste cosmina pasarin, zambeste ca are o relatie sexuala creme-de-la-creme cu un expat.

Bah, incep sa semene vedetele din media cu vedetele din politica. Nu ca ar fi frumosi politicienii, sau ca protagonistii emisiunilor si talk-show-urilor stiu sa citeasca cursiv in romana. Incep sa semene din cauza ca NU MAI E NIMIC INTERESANT!

Toti o apa s'un pamant. Ce mi-e nati meir, ce mi-e blonda lu' iri. Ce mi-e relatia lu' cosmina, ce mi-e vrajeala cu prim-ministrul desemnat. Toate par gaselnite de moment, totul pare cusut cu ata alba.

D'aia nici acu' nu ma duc la vot. N-ai cu cine, mah, n-ai cu cine. Niste pitici porno.
D'aia nu ma mai uit la televizor. N-am la ce, mah, n-am la ce. Niste neica nimeni.

miercuri, 14 octombrie 2009

Tot pentru cei cu dor de duca

Ziua Bicicletei, sau ZB mai pe scurt, are loc in fiecare vineri, orele 19, cu plecare din fata Teatrului National. Organizatori sunt cei de pe forumul CiclismAmatori.ro.

De pe forum, iata detalii.

Ziua bicicletei este o tura usoara in care se merge in coloana cate unul pe prima banda(langa bordura), respectand regulile de circulatie si restul participantilor la trafic. Se deosebeste clar de turele organizate, antrenamente sau concursuri si se defineste ca o deplasare cu viteza redusa(max 15km/h), la care pot participa chiar si copiii insotiti de parinti/rude, nu necesita antrenament specific. Deplasarea se va face preponderent pe carosabil si doar in cazurile in care aceasta nu este posibila se apeleaza la trotuare.
Ce vrem sa aratam prin asta ?! Vrem sa constientizam soferii ca existam, sa aratam ca oricine se poate deplasa pe bicicleta in oras lasand masina acasa, sa fortam autoritatile sa ofere conditii biciclistilor(piste pe carosabil, nu rusinea asta de piste pe trotuare) si nu in ultimul rand sa contribuim la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor.
Ziua de desfasurare va fi vineri pt ca de obicei se lucreaza mai putin si sansele sa adunam cat mai multa lume sunt mai mari. Sambata/duminica nu se poate pt ca se suprapune cu turele organizate.

Ne vedem deci in fiecare vineri la ora 19 pe trotuarul din fata Teatrului National (Intercontinental) pentru stabilirea traseului !


Au fost deja 4 editii, eu am lipsit la a doua :(

A cincea sper sa castige mai multa lume, cu toate ca vremea nu mai e chiar prietenoasa. Va asteptam pe 16 Octombrie, orele 19, pe platoul din fata TNB.

Inca una si ma duc!

Si ar fi bine sa mergem toti. Cititi mai jos:


Hai la CicloTura de toamnă!



Cicloteque invită bicicliştii din capitală la o "ciclotură de toamnă" pe străzile capitalei!

Ia bicicleta de coarne şi vino sâmbătă, 17 octombrie, de la 11:15 dimineaţa să dăm o tură de toamnă la pedale pe traseul Unirii / Alba Iulia / Magheru / Romană / Victoriei / Charles De Gaulle / Piaţa Presei şi retur tot la Unirii.

Ciclotura De Toamna

Punctul de plecare va fi din B-dul Unirii (Piaţa Unirii), de pe malul Dâmoviţei, lângă staţia R.A.T.B. (pe traseul autobuzului 123, aruncă o privire şi pe hartă).

Pentru ciclotura de toamnă, centrul Cicloteque pune la dispoziţie 50 de biciclete gratis pentru întreaga zi. Rezervări pe adresa centru@cicloteque.ro sau direct la sediul Cicloteque, în curtea Universitatăţii din Bucureşti din Bd. Mihail Kogălniceanu Nr. 36-46 Sector 5 Bucureşti.

Ciclotura de toamnă susţine mersul pe bicicletă ca mijloc de deplasare alternativ în oraş cu orice prilej şi în orice anotimp.

Ciclotura de toamnă este organizată de Cicloteque prin MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank şi este sprijinită de amdoar18ani.ro, bicla.ro, velorutia.ro, batesaua.ro şi bikersteam.ro .

Prinde la pedale ciclotura de toamnă!


Urmariti alte detalii pe MaiMultVerde .

Atunci declarati ceva, orice...

N-am vrut sa scriu despre meciul nationalei cu Serbia. Scorul de 5-0 mi se pare foarte, foarte clar si tine loc de orice comentariu. Dar astazi... astazi am avut placerea sa aud o declaratie... uhhh, extraordinara. Scorul de 5-0 mi se pare neinteresant acum.

O redau in forma pe care am auzit-o la radio.
"Dorin Goian, fundasul nationalei, declara ca tricolorii sunt hotarati sa spele rusinea din meciul cu Serbia, astazi, impotriva Insulelor Feroe."

Genial, genial. La asa declaratie, comentariile chiar sunt de prisos.

luni, 5 octombrie 2009

Un banc

Nu e rau, mai ales ca parca bancurile s-au mai rarit in ultima vreme...
In engleza in original. Courtesy of M. Weiner.

a hillbilly knocks on the door of his new neighbor's house.
"howdy, neighbor," he says.
"in honor of you moving into the holler, i'm gonna throw a party. There's gonna be a whole lot of drinking, a whole lot of dancing and a whole lot of screwing."
"sounds like fun," the neighbor says. "what can i bring?"
the hillbilly replies,
"you can bring anything you want- it's just gonna be you and me."

:)

duminică, 4 octombrie 2009

Chiar usor

La altii e usor sa pedalezi... un filmulet sau trailer ma rog, ce mi-a placut

Sa incep usor

Ca e duminica. Si ploua. Usor deci.

Ce e mai usor decat mersul pe bicicleta? Inotul? naahhh... nimic nu e mai usor, credeti-ma. Asa ca, despre pedalat usor.

In ultima vreme multe, multe manifestari cu si despre biciclete si biciclisti. Ciclopromenada, BikeWalk, Ziua Bicicletei, Bike In, Ziua fara masina mea in orasul meu, Crosul Petrom, Ziua Miscarii (cred ca azi e asta...), etc...

Am fost la multe, unele le-am ratat, deh. Dar va rog sa le sustineti. Eu o fac. Nu pentru trafic, nu pentru ecologie, nu, nu, nu... doar pentru ca e fun. E placut si amuzant si mersul cu bicicleta asa trebuie sa ramana. Si e perfect pentru socializare. In masina esti in siguranta... centura, portiere cu inchidere automata, geamuri securizate. Nu ti se intampla nimic dar nici nu faci nimic. Fiecare in lumea lui cu postul lui de radio si cu priviri enervate aruncate spre ceilalti soferi :P

Pe bicicleta esti deschis. Orice ti se poate intampla. Dar poti si interactiona, oricand, oricum, cu oricine. De aceea e fun in primul rand.

Si e usor, foarte usor.