miercuri, 14 octombrie 2009

Tot pentru cei cu dor de duca

Ziua Bicicletei, sau ZB mai pe scurt, are loc in fiecare vineri, orele 19, cu plecare din fata Teatrului National. Organizatori sunt cei de pe forumul CiclismAmatori.ro.

De pe forum, iata detalii.

Ziua bicicletei este o tura usoara in care se merge in coloana cate unul pe prima banda(langa bordura), respectand regulile de circulatie si restul participantilor la trafic. Se deosebeste clar de turele organizate, antrenamente sau concursuri si se defineste ca o deplasare cu viteza redusa(max 15km/h), la care pot participa chiar si copiii insotiti de parinti/rude, nu necesita antrenament specific. Deplasarea se va face preponderent pe carosabil si doar in cazurile in care aceasta nu este posibila se apeleaza la trotuare.
Ce vrem sa aratam prin asta ?! Vrem sa constientizam soferii ca existam, sa aratam ca oricine se poate deplasa pe bicicleta in oras lasand masina acasa, sa fortam autoritatile sa ofere conditii biciclistilor(piste pe carosabil, nu rusinea asta de piste pe trotuare) si nu in ultimul rand sa contribuim la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor.
Ziua de desfasurare va fi vineri pt ca de obicei se lucreaza mai putin si sansele sa adunam cat mai multa lume sunt mai mari. Sambata/duminica nu se poate pt ca se suprapune cu turele organizate.

Ne vedem deci in fiecare vineri la ora 19 pe trotuarul din fata Teatrului National (Intercontinental) pentru stabilirea traseului !


Au fost deja 4 editii, eu am lipsit la a doua :(

A cincea sper sa castige mai multa lume, cu toate ca vremea nu mai e chiar prietenoasa. Va asteptam pe 16 Octombrie, orele 19, pe platoul din fata TNB.

Niciun comentariu: